Så er der gang i gryderne igen. Mine 3 drenge var nede og fodre ænderne og kom hjem med en ordentlig pose nymodnede mirabeller. Det måtte der gøres noget ved! Hermed en lille Mirabellamarmeladeopskrift:
Der skal bruges:
1 kg. udstenede mirabeller
3 dl. vand
400 gr. sukker
400 gr. brun farin
saften fra 1 stor citron
2 tsk. kanel
pektinpulver ca. 2 tsk
Mirabellerne vaskes og udstenes. Hold øje med orme og andre insekter. De skal helst være faste i kødet. I en gryde koges vand og mirabeller op i ca 5 min. Sukker og farin tilsættes og så snart det er opløst, tilsættes citronsaften. Herefter krydres med kanel og pektinpulveret drysses i - man kan justere tykkelsen på marmeladen ved at drysse lidt mere eller mindre i. Lad marmeladen koge lidt ved lav varme og hæld den direkte på kogte glas og luk med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar