torsdag den 7. februar 2013

Les Choux
Jeg har får en rigtig behagelig følelse, når jeg pudser gammelt sølvtøj, polerer en beskidt rude, udspartler huller, maler en væg i en ny farve OG når jeg skal piske, som gjaldt det døden, hvorfor jeg altid laver opbagte sovse. Har du det også sådan? Nå ikke? Så skal du ikke gå i gang med følgende projekt.

Jeg skal lave fastelavnsboller til mine søde vuggestuebørn og deres herlige beskyttere (pædagogerne), men jeg syntes ligesom, at den der croissantdej var lidt for heftigt at begive sig ud i lige i dette tilfælde. Så jeg har lavet vandbakkelser. Og det er jo det nemmeste og taknemligste stykke kagebrød, der findes, altså.

Til 33 personer (store og små) har jeg lavet en portion på 50 stk:

300 gr. smør
6 dl. vand
300 gr. mel
10 store æg

Smør og vand koges op i en gryde og så kommer det... mel hældes i og piskeriset får sin lille solo. Der skal piskes som bare fanden. Det kan godt betale sig at bruge en elpisker, for dejen bliver hurtigt fast. Når den slipper siderne af gryden, tages gryden af varmen og dejen køler lidt af.

Slå alle æggene ud i en skål og hæl dem i dejen én blomme med lidt hvide ad gangen, mens du pisker grundigt. Dejen bliver nu meget elastisk, glat og smidig (og kan godt finde på at hænge fast om piskerisene på en meget uhensigtsmæssig måde). Kom den i en sprøjtepose og sprøjt små portioner ud på et stykke bagepapir. Husk, at vandbakkelserne hæver til over dobbelt størrelse, så giv god plads imellem.Bag dem i ca. 20 min ved 220 grader. Test, om de er færdige ved at tage en ud, og se, om den falder
sammen.

Hvilken slags creme skal jeg mon komme i?
Ingen kommentarer: